Gezonde mensen en dieren door slim meetsysteem

De wens om het binnenklimaat in stallen te meten kwam van dierenarts Josine Gelauf. Om ondernemers beter te kunnen adviseren over de gezondheid en resultaten van hun varkens en hun medewerkers wilde zij meer kunnen meten, liefst 24 uur per dag. "Ik werk inmiddels 11 jaar als veearts en heb veel bedrijven bezocht. Ik merkte dat er ontzettend grote verschillen in het binnenklimaat zijn tussen bedrijven. De invloed van licht, lucht, warmte en rust op de gezondheid van de dieren is enorm." 
Ze wist dat dit met behulp van meerdere sensoren visueel gemaakt kan worden, en ze wilde real time meekijken.

Iconize realiseerde deze wens van prototype tot product, met als extra mogelijkheden de (infra-rood) camera, geluidsensor en stofsensoren. Door de combinatie van de veelheid aan sensoren, beeld en een live toegankelijke on-line portal is het eindproduct een echte toevoeging aan ieder advies op het gebied van binnenklimaatomstandigheden. De eindrapportage kan zowel op de app bekeken worden, als in een PDF worden geprint, of opgestuurd naar de klant.

Door deze samenwerking is een nieuw high-tech meetinstrument ontstaan, dat een win-win situatie in de markt creëert. Door de eenvoud in gebruik en de veelheid aan informatie, kunnen in korte tijd gedegen adviezen gegeven worden die zich snel terugbetalen door het creëren van een gezonder klimaat en hogere productiviteit.

Gezond binnenklimaat realiseren?

Temperatuur is vaak de enige meetwaarde waarop gestuurd wordt in gebouwen waar mensen of dieren leven, terwijl het goed zou zijn om ook CO2 en relatieve luchtvochtigheid te meten en de ventilatie op basis van meerdere meetwaarden aan te sturen.

Voor het gebruik van de Healthy Climate Monitor in stallen zijn speciale sensoren beschikbaar die ook ammoniak (NH3), waterstofsulfide (H2S), methaan (CH4), luchtdruk, geluid en stof meten. Door grafische weergave van alle gelijktijdig gemeten resultaten kunnen afwijkingen snel gesignaleerd en aangepakt worden.

Voor meer informatie neem contact op via onderstaande informatie.

Klik hier om een offerte aan te vragen