Data verbinding 4G/WiFi/Ethernet

De Healthy Climate Monitor (HCM) heeft een dataverbinding met het internet nodig om de metingen en foto's naar de server te sturen, zodat ze beschikbaar zijn op je app.

Er zijn 3 verbindingsopties:

  • 4G-netwerk (standaard in het apparaat)
  • Netwerkkabel (in DATA IN-poort op voeding)
  • WiFi-netwerk (in te stellen via telefoon/e-mail)

Netwerkprioriteit

Als er geen, of slechte 4G, of wifi in de stal is, kun je de HCM via een extra netwerkkabel aansluiten op een extern netwerk. Sluit de netwerkkabel aan op de DATA IN-poort van de PoE-voeding (in de oranje behuizing).

Dit externe netwerk kan het internet van de stal zijn, of van een extra 4G-router met internetverbinding die je buiten de stal kunt plaatsen.

De verbindingsprioriteit van de HCM is als volgt:

  1. Netwerkkabel
  2. WiFi-netwerk
  3. 4G-netwerk

Dus zodra je een netwerkkabel in de DATA IN-poort van de PoE-voeding van de HCM steekt, of de HCM verbindt met een WiFi-netwerk, wordt de interne 4G-verbinding uitgeschakeld.

Externe 4G-router

Als je de HCM op het 4G netwerk wilt aansluiten, maar het bereik in de stal is onvoldoende,  kun je een externe 4G modem bij ons aanschaffen, zoals hier onder afgebeeld.

 HCM%204G%20extender

Deze wordt als volgt aangesloten:

HCM%204G%20Extender%20NL

Heb je een alternatieve Teltonika outdoor externe 4G router, klik dan hier om het aansluitschema en de installatie ervan te bekijken.

NB: Mocht vervolgens toch van een Wifi netwerk gebruik willen maken, neem dan even contact op nadat de router is gekoppeld aan een HCM en wanneer beide apparaten aanstaan. Dan kunnen we vervolgens het WiFi netwerk op afstand configureren.