Oude ammoniak sensor vervangen

In de oudere Healthy Climate Monitor zit een electro-chemische ammoniak (NH3) sensor die verzadigd kan raken bij gebruik van meer dan 48 uur in een concentratie van hoger dan 25ppm. Deze sensor vervangen wij bij elke servicebeurt in uw abonnement, indien deze verzadigd is geraakt.

U kunt zien of de sensor verzadigd is geraakt, als de grafiek van NH3 metingen binnen een dag van een waarde boven de 25ppm in eens naar beneden gaat onder de 5ppm. Als u ziet dat dit gebeurd, kunt u de verzadiging stoppen door direct uw Healthy Climate Monitor 24 uur in de buitenlucht te hangen met de stroom aangesloten. Als de waarde van de ammoniakmeting daarna nooit meer boven de 5 ppm uitkomt, dient deze vervangen te worden.

De ammoniaksensor vervangen

Indien u uw Healthy Climate Monitor na 17 maart 2021 heeft aangeschaft, kunt u de ammoniaksensor zelf eenvoudig vervangen met het onderstaande hulpmiddel. 

HCS NH3 sensor vervanger

 Schakel de HCM uit, door de stekker uit het stopcontact te halen. Er zit een speciale draaidop in de onderkant van de HCM behuizing: draai deze m.b.v. een 20ct muntje los. Hierna kunt u de sensor er uit trekken en een nieuwe ammoniaksensor plaatsen. Bekijk het onderstaande filmpje hoe dat te doen.

 

Indien u uw Healthy Climate Monitor voor 17 maart 2021 heeft aangeschaft dient u de ammoniaksensor door Healthy Climate Solutions te laten vervangen tijdens een servicebeurt.